top of page

Veel gestelde vragen

Als je nog niet eerder een masseur hebt bezocht, heb je misschien vragen of opmerkingen. Hier vind je een lijst met veelgestelde vragen van mijn bezoekers. Staat je vraag er niet bij? Neem dan vooral contact met mij op.

Is een massage iets voor mij?

Massage is voor iedereen, iedere leeftijd en ieder postuur kan welvaren bij een heerlijke massage. Wel is het goed om te weten dat het voor je lijf soms beter is om geen massage te krijgen, bijvoorbeeld als je koorts of griep hebt. Een uitgebreider overzicht van contra indicaties vind je ook op deze pagina. Overleg even met je arts als je medicijnen gebruikt, onder behandeling bent van een arts of specialist of infecties van je huid hebt. Als je twijfelt, neem dan gerust contact met me op. 

Wanneer mag ik niet gemasseerd worden?

Als je onder behandeling van een arts of specialist staat is het verstandig om na te vragen of je gemasseerd mag worden.

Het is niet mogelijk om gemasseerd te worden bij:

  • Koorts

  • Infectieziekten, zoals griep

  • Steenpuisten

  • Kanker (uitsluitend na overleg met je behandelende arts mogelijk)

  • Open wonden

Ook bij acute blessures is het raadzaam om eerst je huisarts om advies te vragen.

Welke massage past bij mij en wat zijn de kosten?

Voordat je een keuze maakt, wil ik eerst wat meer over je te weten komen. Ik masseer nooit zonder een intake vooraf.  Tijdens onze eerste kennismaking vraag ik je om het intakeformulier in te vullen. Samen we kijken wat het beste bij je past. Voor een overzicht van de behandelingen kijk je op de pagina Massages en behandelingen.

Worden behandelingen vergoed door een zorgverzekering?

Helaas komen mijn behandelingen niet in aanmerking voor een vergoeding van je zorgverzekering.

Wat houd ik aan en wat trek ik uit?

Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied, kleed jij je uit tot aan het ondergoed.  Ik masseer met olie op de huid, dus het is handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Alles uiteraard in overleg en natuurlijk altijd tot waar jij je prettig bij voelt. Alleen het te masseren gedeelte is niet afgedekt, de rest van je lichaam wordt toegedekt met een handdoek of deken.

Mijn werkwijze

Ik zorg dat mijn praktijk schoon en sfeervol is en werk natuurlijk altijd met aandacht voor alle hygiënische richtlijnen voor zowel de praktijk als mijzelf. Ik verwacht van jou dat je met dezelfde gedachtegang mijn praktijk bezoekt.

Doe je ook "speciale" behandelingen?

Nee, ik geef geen erotische massages!

bottom of page